Lista datornicilor locali, facuta publica in martie

0
382

Datornicii vor fi „parati” pe site-ul primariei! Listele se vor publica trimestrial. Practic, numele primilor debitori la bugetul local vor fi facute publice la finele lunii martie a anului viitor.

Prevederile noului Cod de Procedura Fiscala spun ca Primaria este obligata sa publice pe pagina proprie numele datornicilor indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice, dar si cuantumul sumei datorate. Primele liste vor fi facute publice la finele lunii martie a viitorului an. Cei care au facut legea spera ca prin acest demers sa ii motiveze pe oameni sa isi achite restantele catre bugetul local. Pe pagina web vor fi publicate numele datornicilor cu mai mult de 500 de lei restanta pentru persoane fizice si al celor cu datorii mai mari de o mie de lei in cazul persoanelor juridice. Plafonul va trece insa prin votul consilierilor locali care isi vor da intalnire in cursul zilei de joi.
Pana la inceputul lunii decembrie in evidentele Primariei se aflau 3852 de persoane fizice cu restante mai mari de 500 de lei. Lor li se adauga 371 persoane juridice cu datorii neachitate in valoare de cel putin o mie de lei. Valoarea datoriilor este de 9,6 milioane care trebuie incasati de la persoane fizice si 5,6 milioane de la persoane juridice. In total municipalitatea sibiana trebuie sa mai incaseze de la datornici 15,2 milioane de lei.
Dupa achitarea datoriilor, sibienii vor mai ramane 15 zile in listele publice de pe site-ul Primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.