Jandarmii sibieni vor continua acțiunile specifice de menținere și asigurare a ordinii și siguranței publice

1
17

În perioada 11-13.04.2025, pentru buna desfășurare a evenimentelor care vor avea loc pe raza județului și pentru a crea o atmosferă de siguranță în cadrul comunității, jandarmii sibieni vor continua acțiunile specifice de menținere și asigurare a ordinii și siguranței publice.
 
Astfel, astăzi, jandarmii sibieni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de baschet disputat între echipele B.C. C.S.U. Sibiu și C.S.M. C.S.U. Constanța, sens în care vor acționa pentru siguranța participanților și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
De asemenea, jandarmii din cadrul Secției Mediaș vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal disputat între echipele A.C.S. Mediaș 2022 și C.S. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.
 
Mâine, 12 aprilie 2025, jandarmii sibieni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal feminin disputat între echipele A.F.C. Hermannstadt și A.C.S. Vasas Femina F.C., iar în perioada 12-13 aprilie 2025, jandarmii sibieni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentul Triada MTB Avrig.
 
Duminică, 13 aprilie 2025, jandarmii sibieni vor avea în atenție siguranța cetățenilor, în zona lăcașurilor de cult, pe timpul slujbelor religioase de Florii.
 
În contextul evenimentelor care vor avea loc în acest sfârșit de săptămână pe raza județului, pentru siguranța comunității și pentru a preveni situațiile neplăcute, jandarmii sibieni transmit următoarele recomandări:
 
În conformitate cu Legea nr. 4 / 2008 – privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, spectatorilor le este interzis:
–       să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă;
–       să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;
–       să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;
–       să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc;
–        să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;
–        să se caţere pe gardul care delimitează spaţiul de joc de tribună;
–        să provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive.
 
Recomandările jandarmilor sibieni pentru participanții la evenimente:

  • să evite implicarea în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a acestora;
  • să respecte prevederile legale, indicațiile organizatorilor și recomandările forțelor de ordine;
  • dacă vor veni la evenimente însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție;
  • să aibă grijă de bunurile personale;
  • dacă se află într-o situație dificilă sau sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
     
     
    Jandarmii sibieni le transmit tuturor celor care, în Duminica Floriilor își serbează onomastica, urări de sănătate, alături de un sincer La mulți ani!

În perioada 11-13.04.2025, jandarmii montani sibieni vor fi alături de turiști în stațiunile Bâlea și Păltiniș, unde vor desfăşura activități de informare cu privire la regulile care trebuie respectate în zona montană, fiind pregătiţi să acorde sprijin persoanelor aflate în dificultate.
 
Pentru prevenirea accidentărilor/situațiilor de pericol în zona montană și limitarea efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani le recomandă turiștilor:
 
– înainte de a pleca în drumeție, să se informeze cu privire la itinerariul propus, gradul de dificultate al acestuia, starea vremii, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
– să plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor;
– să nu se aventureze pe traseele turistice după lăsarea întunericului și fără echipamentul adecvat;
– să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
– în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, să se retragă la cea mai apropiată cabană;
– să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor;
– să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;
– să respecte prevederile legislației în vigoare în ceea ce privește activitatea de picnic;
– dacă întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma, fotografia sau pentru a le hrăni.
 
Dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul jandarmilor montani, în mod direct ori apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.