ISU Sibiu – 122 misiuni în acest sfârșit de săptămână

0
105

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 120 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.
De asemenea, în această perioadă peste 100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.
Totodată, pompieri militari sibieni au intervenit în această perioadă pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale în municipiul Sibiu (Calea Poplăcii ), DN 14 Axente Sever, DJ 106 ieșirea din muncipiul Sibiu, spre Agnita și A1 (km247). Au ars peste 18 ha de vegetație uscată și resturi vegetale.
În contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului Sars-Cov-2, în perioada 27-28.03.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat, alături de reprezentanți ai celorlalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul, 49 de controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. A fost identificată o neregulă privind nerespectarea măsurilor de protecție și a fost aplicat un avertisment.
Totodată, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu 5 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.
Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.