Investitii blocate pana la stabilirea situatiei juridice a drumului 106 Sibiu-Cisnadie

0
518

Daca v-ati imaginat ca celebra zicala a soferilor “ti-ai luat drum” este o gluma, va inselati! Sunt portiuni de drum in judet care chiar apartin in acte unor persoane fizice. Si nu vorbim aici despre drumuri private care sa duca spre proprietati sau societati comerciale ci despre drumuri judetele. Cel mai elocvent caz este cel al drumului ce leaga Sibiul de Cisnadie. Aici este foarte posibil sa se ajunga la expropieri pentru ca cei de la Consiliul Judetean sa poata interveni pentru modernizarea drumului.

Chiar daca pare socant, se pare ca nu este si imposibil! Portiuni din drumul judetean 106 care leaga Sibiul de Cisnadiei, mai ales cele de la limita celor doua localitati, apartin proprietarilor persoane fizice. Cei de la Consiliul Judetean si-au propus sa aiba cateva intalniri cu acestia pentru a vedea cum se poate rezolva situatia in asa fel incat sa se poata face investitii perntru repararea si modernizarea drumului.

Cei de la Consiliul Judetean au in vedere inclusiv varianta expropierii daca nu vor reusi sa gaseasca o cale de mijloc prin care sa cada la intelegere cu proprietarii ale caror terenuri se intind practic pana la jumatatea drumului judetean. Reprezentantii administratiei judetene spun ca sunt cel putin 10 proprietati care in CF apar ca detinand inclusiv pamantul de sub asfalt. Acesta este practic si motivul pentru care in zona s-a renuntat la realizrea unor piste pentru biciclisti. Pana la reglementarea juridica a terenurilor pe acest drum nu se poate face practic nicio investitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.