Friday, October 22, 2021
HomeECONOMIEInregistrare din oficiu, in scopuri de TVA

Inregistrare din oficiu, in scopuri de TVA

Daca sunteti persoana impozabila, nu uitati sa solicitati, la organul fiscal, inregistrarea in scopuri de taxa pe valoare adaugata. Daca nu solicitati aceasta inregistrare, veti fi oricum inregistrat din oficiu, doar ca riscati sa primiti o amenda de cuprinsa intre 500 si 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si 1.000 si  5.000 lei, pentru persoanele juridice.

Procedura privind inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA a persoanelor impozabile obligate sa se inregistreze in scopuri de taxa pe valoarea adaugata si care nu solicita inregistrarea, potrivit legii, a fost aprobata printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in luna mai.

Astfel, cand organul fiscal constata ca o persoana impozabila indeplineste condiţiile pentru inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata si nu a solicitat inregistrarea, notifica respectiva persoana in vederea inregistrarii in scopuri de TVA. Notificarea se comunica contribuabilului in condiţiile prevazute de Codul de procedura fiscala. Daca contribuabilul nu se prezinta in urma notificarii, organul fiscal in baza datelor deţinute, emite decizia privind inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA. Decizia se comunica contribuabilului. Impotriva deciziei privind inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA se poate formula contestaţie la organul fiscal emitent, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.         Dupa comunicarea deciziei, organul fiscal competent emite certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, pe care il comunica persoanei impozabile. Inregistrarea din oficiu atrage dupa sine sanctiuni  ce pornesc de la 500 la 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, si de la 1.000 la 5.000 de lei, pentru persoanele juridice.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa