INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

0
76

La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 16,30, la intersecția dintre strada Gheorghe Șoima cu bulevardul Victoriei, în municipiul Sibiu, un băiat în vârstă de 8 ani s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis și fără să se asigure și a fost acroșat de un autoturism condus dinspre centru de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Hunedoara.

Băiatul făcea parte dintr-un grup de 4 copii, însoțiți de un adult.

După producerea accidentului, conducătorul auto ar fi discutat cu însoțitorul grupului, acesta din urmă concluzionând că băiatul nu a fost rănit, astfel încât șoferul a plecat acasă, înmânându-i supraveghetorului numărul său de telefon.

Ulterior, însoțitorul grupului a anunțat părinții copilului despre cele întâmplate, iar aceștia au sosit la locul producerii evenimentului, l-au preluat pe copil și l-au transportat la spital.

În jurul orei 17,30, conducătorul auto s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Sibiu și a relatat polițiștilor cele petrecute.

Cu această ocazie, polițiștii au declanșat o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii accidentului. Șoferul a  fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, după care i-a fost recoltată o probă biologică în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, la nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 11,30, pe DN 7, în localitatea Tălmaciu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Boița.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul este radiat din circulație din data de 8 decembrie a.c., în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 20,30, pe DN 1, în afara localității Veștem, polițiștii rutieri au depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitatea Arpașu de Jos, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere.

Mai mult decât atât, sibianul a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de o autoritate străină, care nu se regăsește în bazele de date ale deținătorilor de permis din afara țării.

În aceste condiții, pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, fals și uz de fals.

La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 20,30, pe strada Rusciorului din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un conducător auto, sibian în vârstă de 62 de ani.

Întrucât testarea a rezultat într-o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 23,30, în orașul Copșa Mică, un localnic în vârstă de 45 de ani a fost depistat conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.