luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALINFORMARE DE LA PREFECTURA SIBIU

INFORMARE DE LA PREFECTURA SIBIU

În județul Sibiu, numărul de persoane confirmate pozitiv în urma testării COVID-19 a ajuns  astăzi, 18 aprilie, la 139 de cazuri. În ceea ce privește rezultatele negative, în județul nostru se înregistrează 590 de rezultate negative.   La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 604 persoane izolateși 362 persoane în carantină. Au fost declarate vindecate și externate 30 de persoane. La nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 11 persoane decedate, confirmate pozitiv în urma testării COVID-19

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 165 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor  aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de24 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 131 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 17 aprilie a.c., 116 polițiști sibieni, 61 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 167 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Cu ocazia activităților specifice desfășurate, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal, în următorul context:

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Loamneș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 15 aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 44 de ani, a revenit din Germania la domiciliul său din localitatea Alămor. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, la data de 15 aprilie a.c., bărbatul a intrat în țară prin punctul vamal Nădlac, declarând faptul că este șofer de camion, în aceste condiții fiindu-i permis să se deplaseze la domiciliu fără a-i fi impusă măsura carantinării.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere și ar fi ascuns adevărul autorităților vamale pentru a evita carantina.În aceste condiții, la data de 16 aprilie a.c., față de persoana în cauză s-a luat măsura carantinării, pe numele său fiind deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.Cercetările în acest caz continuă. 

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 92 de sancțiuni în valoare de peste 178.000 de lei, dintre care 77 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 15 sancțiuni pentru fapte de natură economică.De asemenea, 24 de persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 386 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Totodată, 38 de societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 17 aprilie a.c., aproximativ 140 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării celor 6 misiuni independente, jandarmii au aplicat 3 sancțiuni în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Îndemnăm cetățenii sibieni să respecte recomandările privind conduita de prevenție în perioada Sărbătorilor  Pascale, referitoare  la răspândirea  noului coronavirus Covid-19, impuse de autorități printre care amintim:

  • Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
  • Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
  • Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
  • Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
  • Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice;

În urma efectuării testării SARS CoV-2 în cazul celor 6 persoane internate din cadrul fabricii de confecții din județul Sibiu, precizăm faptul că toate cele 6 persoane au primit rezultat pozitiv.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa