Sunday, October 24, 2021
HomeLOCALInceperea lucrărilor la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a fost...

Inceperea lucrărilor la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, a fost amanata.

Pandemia mondială provocată de Covid – 19, precum şi schimbările climatice, tot mai serioase în ultimii ani, au creat mari probleme celor ce se ocupă de Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”. Având în vedere situaţia complicată, luând în considerare toate aspectele organizatorice şi logistice, reprezentanţii societăţii ce costruieşte şi administrează Hotelul de Gheaţă din căldarea glaciară a lacului Bâlea au decis să amâne, cel puţin pentru moment, lucrările de edificare al celui de-al şaisprezecelea inedit hotel.

“Cum se întâmplă peste tot în lume, şi la noi există foarte multe probleme cauzate de pandemie. Sunt multe reguli sanitare, foarte multe temeri, probleme logistice şi organizatorice destul de complexe. În plus, la fel ca şi în sezunul trecut, iarna nu mai este cum era în urmă cu 15 ani! Schimbările climatice sunt foarte vizibile la Bâlea Lac, la această oră stratul de zăpadă este destul de mic, gheaţa formată pe lacul Bâlea nu este deloc groasă iar temperaturile înregistrate sunt destul de ridicate. Ca urmare, cel puţin pentru moment, am decis să nu începem lucrările la Hotelul de Gheaţă. Totuşi, pentru că turişti români şi străini sună zilnic la biroul nostrum şi ne întreabă de Hotelul de Gheaţă, luăm în considerare construirea obiectivului în cursul primelor zile ale anului viitor, dar decizia va fi luată doar peste câteva săptămâni. Cel mai probabil, dacă o să decidem că Hotelul de Gheaţă va fi construit, o să alegem un obiectiv cu o formă mai simplă, mai puţin complex, cu un număr mai mic de camere…  Vom ţine seama de evoluţia pandemiei, de măsurile impuse de autorităţi, de condiţiile meteorologice, precum şi de alte aspecte ce ţin, în mod direct de administrarea şi implementarea proiectului”, declară Arnold Gunter Klingeis, iniţiatorul Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”.

În primii paisprezece ani, construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac a început în primele zile ale lunii decembrie, iar primii turişti au fost cazaţi în camerele ineditului hotel în ajunul sărbătorii Crăciunului.

În sezonul 2019 – 2020, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a temperaturilor foarte ridicate, faţă de normalul acestei perioade, înregistrate la Bâlea Lac, echipa proiectului a decis ca lucrările de construire a Hotelului de Gheaţă, devenit un adevărat simbol al zonei Bălea Lac, să fie amânate până în luna ianuarie. Ulterior acestei decizii, responsabilii proiectului au înlocuit hotelul cu “Igloo Village”, o formă uşor adaptată a obiectivului, care ar putea fi construit si in iarna aceasta.

Tot în cursul lunii ianuarie a anului următor se va lua şi decizia referitoare la construirea Bisericii de Gheaţă şi la amenajarea Winter Park Bâlea Lac.

Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile se construiesc în fiecare iarnă, în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulrerior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.  Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa