Incepe “discoteca” in Parlamentul European. La platane Sosoaca si Lazarus.

0
23

Romanii au votat! Si au trimis in forul European, pe langa principalele partide si pe cei de S.O.S. , anume d-na Sosoaca si dl Lazarus.

Alianta electorala PSD-PNL a obtinut 48,70% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, Alianta AUR 14,95%, iar Alianta Dreapta Unita 8,61%, conform datelor provizorii .

 PSD-PNL au obtinut 4.304.937 voturi, Alianta AUR 1.321.272 voturi, iar Alianta Dreapta Unita 761.307 optiuni. Acestea au fost urmate de: UDMR cu 6,53% (577.233 voturi), Partidul S.O.S. Romania cu 5,04% (445.951 voturi), REPER cu 3,67% (324.827 voturi) şi independentul Nicolae Ştefanuta cu 3,05% (269.488 voturi).

Rezultatul arata ca alianta PSD-PNL nu a atins scorul vizat de peste 50%, grabita alinata facuta pe picior Dreapta Unita nu a intrunit nici macar scorul precedent al USR-ului, AUR-ul lui Simion si-a pastrat votantii, dar nicidecum nu a atins acel vis din sondaje de peste 25%. Partidul  Sosoaca a facut pragul, pe care multi spuneau ca nu-l va atinge, inainte de alegeri.

Ce spune asta despre vot?

Spune multe, in primul rand ca alianta celor de la guvernare,  la alegerile pentru Parlamentul Romaniei, nu va avea majoritate pentru formarea unui guvern dupa alegeri. Punem in calcul si implicarea absoluta a primarilor celor doua partide, care nu vor mai fi la fel de interesati in mobilizarea alegatorilor, ca doar nu e pentru ei! Daca ar fi sa facem o predictie scorul va fi putin peste 40%, in formula actuala.

Scorul dezastros al ADU, creaza deja cutremur atat in USR cat si in alianta. Cel mai probabil partidul va trece printr-un scandal in urmatoarele luni, pentru ca multi vor dori sa se aseze pe scaunul lui Drula, care desi a plecat cu coada intre picioare, nu si-a luat cu el si gasca din conducere. Asadar urmeaza circ pe 8 procente din votanti, ceea ce ii va duce catre pragul de intrare in parlament. Vom vedea!

AUR-ul va continua cu acuze si scandal, pentru mentinearea scorului. In sinea lor sunt multumiti, vor sa-si pastreze votantii si altfel, nu au cum. Daca il mai inghesuie careva pe Siomion facandu-l “tigan” si “homosexual”, sau il mai plimba pe la parchet fara vreo acuzatie care sa se materializeze, scorul AUR va creste. Nu mult, dar si 5 procente peste scorul actual, inseamna, probabil, locul 2 in optiunea de vot.

Despre UDMR, numai de bine, atata poate, atata este si reprezinta voturi suplimentare pentru Ungaria in PE.

In P.E. a ramas si independentul Nicu Stefanuta, care printr-o campanie buna si cu sprijinul multor tineri s-a facut vizibil, si a castigat.

Ei bine, cu ajutorul diasporei Sosoaca este in Parlamentul European. Sa vedem acum cum vor gestiona europenii comportamentul acesteia. Sa nu va imaginati ca europarlamentarul Sosoaca, la brat cu Lazarus vor fi absenti, mai cu seama ca vor fi bine hraniti fiecare cu o solda de 1 milion de euro. Si nu sunt singuri, in gasca mai sunt si cei de la AUR si partidele asa zis extremiste din toate tarile europene. Pe scurt, discoteca de comuna, paine si circ, si nu degeaba. SOS se pregateste pana in toamna sa atraga un 10% din electorat in propria ograda, in Parlamentul Romaniei.  

Si nu avea cum sa fie altfel. Campania pentru europarlamentare a fost inexistenta. Cel putin nu imi amintesc sa fi vazut o dezbatere reala pentru  proiectele partidelor  pentru acest mandat.

Principalele partide opteaza in continuare pentru “stabilitate” si “grija pentru cetatean”, ca strategie pentru PNL cel putin, inseamna dezastru, mai ales acum cand PSD isi incoarda muschii pentru a da presedintele Romaniei.

In concluzie, aceste alegeri ne-au aratat unde suntem, cine si cum voteaza, si deschid noi orizonturi de divertisment grobian la cel mai inalt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.