Inca se mai evalueaza pagubbe si se iau masuri dupa inundatiile din aceasta luna

0
764

Pe langa pagubele materiale provocate, inundatiile din saptamanile trecute riscau sa puna in pericol si sanatatea oamenilor din zonele afectate. Cei de la Directia de Sanatate Publica s-au mobilizat si, prin medicii de familie au vaccinat populatia. De asemenea s-au facut si solicitari catre primarii pentru curatarea fantanilor afectate.

Inca se mai fac evaluari in ceea ce priveste pagubele produse de inundatiile de dinaintea jumatatii lunii iulie. Administratia locala rasinareana are de facut documentatia necesara accesarii de fonduri de urgenta pentru repararea drumului ce duce spre Paltinis iar cei de la Directia de Sanatate Publica se asigura ca sanatatea celor aflati in zonele afectate de inundatii nu este pusa in pericol.

Primul pas in ceea ce priveste populatia a fost cel de eliberare din rezerva antiepidemica a vaccinurilor, materialelor sanitare si dezinfectantelor necesare populatiei. Medicii de familie au vaccinat 19 persoane impotriva hepatitei de tip A si 40 de persoane impotriva tetanosului. De asemenea, conducerile administratiilor locale din zonele afectate au fost consiliate in vederea masurilor de sanare si dezinfectie a fantanilor afectate.

In cazul unui nou val de inundatii, medicii Directiei de Sanatate Publica recomanda sibienilor sa consume numai apa imbuteliata, sa utilizeze apa fiarta si racita pentru prepararea alimentelor sa acorde o atentie sporita prepararii termice a hranei si, la primele simptome de alterare a starii de sanatate sa se prezinte la medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.