Monday, October 18, 2021
HomeLOCALÎn județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au...

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2161 de teste

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2161 de teste.În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 297 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 279 adulți și 18 copii) și 1049 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 93 de persoane, iar 18 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 990 persoane izolateși 245 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 152 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționăm că, solicitările telefonice și scrise au vizat în principal:

  • centralizarea datelor și informațiilor referitoare la acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus;
  • întocmirea răspunsurilor  la solicitările autorităților administrației publice locale;
  • coordonarea dispunerii în autoizolare sau carantină a persoanelor pe teritoriul județului Sibiu;
  • sprijinul acordat persoanelor  aflate în carantină, izolare sau autoizolare, ce necesită ajutor.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 111 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 29 aprilie a.c., 65 de polițiști sibieni, 58 de polițiști locali și 11 efective MApN au desfășurat 48 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 29 aprilie, au fost aplicate 56 de sancțiuni în valoare de peste 100.000, din care 44 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, 6 de natură economică  și 6 pentru alte fapte, în context COVID 19.

În perioada de referință, 3 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 808 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 44 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 29 aprilie a.c., 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării misiunilor, jandarmii au aplicat 5 avertismente scrise și 6 sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa