Igiena ne fereste de hepatita virala

Hepatita virala poate fi prevenita. Igiena este primul pas in acest sens. La momentul de fata, in judetul nostru a fost descoperit un focar de hepatita de tip A. Boala este vindecabila insa necesita tratament medicamentos timp de pana la 60 de zile.

Medicii spun ca hepatita virala de tip A este o boala infectioasa care ataca ficatul si care este produsa de virusul cu acelasi nume. Mai este denumita si boala mainilor murdare pentru ca apare de cele mai multe ori in zone in care igiena este deficitara. Se transmite pe cale fecal-orala sau digestiva si afecteaza in cea mai mare parte copiii. Desi nu ucide, boala este extrem de contagioasa si poate crea foarte usor complicatii. Doctorii spun ca aceasta poate fi cu usurinta prevenita.
Tot la capitolul preventie trebuie trecuta si vaccinarea impotriva hepatitei A. imunizantul ajuta la intarirea sistemului de aparare a corpului impotriva virusului.
Hepatita de tip A debuteaza cu oboseala, ingalbenirea ochilor, ingalbenirea extremitatilor sau epuizare.
La momentul de fata, in judetul nostru a izbucnit un focar de hepatita virala la Cristian. 2 copii au primit confirmarea diagnosticelor iar alti 7 asteapta rezultatele serologice. Un alt caz a fost depistat si la o scoala din municipiul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version