Monday, October 18, 2021
HomeLOCALIarna in munti

Iarna in munti

Iarna a revenit in forta in zonele montane. Pe Transfagarasan a nins mai ceva ca in decembrie-ianuarie. Soferii care se aventureaza pe drumuri prin munti sunt sfatuiti sa o faca numai daca mai au inca masinile echipate cu anvelope de iarna. Chiar daca nu gasesc neaparat gheata, mazga de pe asfalt poate fi la fel de periculoasa.

E iarna in toata regula in zonele montane inalte!!! Salvamontistii fac apel la turisti sa stea departe de aventuri pe varf de munte pentru a evita accidentarile si avalansele. In masivul Fagaras riscul de avalansa este de gradul 3 pe o scara de maxim 5 grade de risc.

Si politistii rutieri au recomandari pentru cei care au de parcurs drumurile ce trec prin munti. Acestia spun ca desi suntem in luna mai, pentru deplasari montane cu masina, rotile de iarna sunt un “must have”.

Prognozele meteo vin cu vesti proaste atat pentru finele acestei saptamani cat si pentru perioada urmatoare. Se pare ca precipitatiile vor fi la ele acasa in weekend iar mercurul din termometre va scadea semnificativ, indicand temperaturi specifice mai degraba lunii martie decat lunii mai.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa