Furt din locuinta

0
1611

Hotii afla de pe internet daca suntem sau nu acasa. Si asta pentru ca multi dintre noi obisnuim sa ne anuntam prietenii despre locul unde suntem prin fotografii de la fata locului sau tag-uri. Atentie insa nu toti cei care au acces la internet ne sunt prieteni. Unii dintre ei sunt hoti profesionisti care primesc practic chiar de la noi unda verde pentru a actiona.

furt”TU acum nu te afli acasă!… şi s-ar putea să nu fim singurii care ştiu asta”. Acesta este sloganul sub care politistii de la compartimentul de prevenire incearca sa traga un semnal de alarma pentru toti sibienii. Furturile din locuinte se produc de cele mai multe ori in plina zi, sub ochii vecinilor. Si asta pentru ca nimeni, in afara de hoti nu stie ca adevaratii proprietari sunt in concediu si habar nu au ce se intampla in casa lor. Retelele de socializare sunt o adevarata sursa de inspiratie si informatie pentru cei certati cu legea. Fotografii ale bunurilor din locuinta, fotografiile de vacanta de pe wall unde nu doar se indica locatia exacta ci si persoanele care ii insotesc pe cei care posteaza sunt adevarate invitatii pentru hoti. Pentru a nu deveni victime ale hotilor specializati pe furturi din locuinte politistii recomanda sa nu postati pe retele de socializare fotografii din vacanta decat la momentul la care v-ati intors deja acasa. Atrageti de asemenea atentia copiilor cu privire la acest subiect. Supravegheati activitatea acestora pe retelele de socializare. Nu pastrati in casa sume mari de bani. Nu faceti publice valorile si bunurile detinute. Asigurati-va locuinta cu mai multe tipuri de incuietori.
Daca locuinta v-a fost sparta anuntati politia formand 112. nu intrati in locuinta si nu atingeti niciun obiect pana la sosirea oamenilor legii la fata locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.