Monday, October 18, 2021
HomeLOCALFosti angajati ai Consiliului Judetean, banuiti de un "tun" cu abonamente si...

Fosti angajati ai Consiliului Judetean, banuiti de un “tun” cu abonamente si telefoane mobile in valoare de peste 600 de mii de lei

Paguba de proportii in visteria Consiliului Judetean. Prejudiciul, in valoare de 600 de mii de lei, a fost facut in perioada 2015-2016 cand au fost achizitionate in baza unor contracte cu atribuire directa abonamente telefonice, telefoane mobile si abonamente cu stick de date. Telfoanele nu au fost vazute de niciun angajat niciodata iar abonamentele fie nu au fost folosite deloc fie au fost folosite foate putin.

Primele nereguli au fost descoperite chiar de catre Daniela Campean, actuala sefa a Consiliului Judetean,la vremea respectiva proaspat numita in functie. S-a deschis un proces in civil, principala tinta fiind Ana Krauss, sefa Serviciului Admi nistrativ de la vremea respectiva, cea care in baza unei procuri semnate de catre Ioan Cindrea semnase toate actele aditionale ale contractelor pentru abonamente de telefonie si date din Consiliul Judetean.

S-a deschis un proces in civil insa acesta a fost pierdut pe motiv ca angajata nu mai lucra in institutia cu pricina. Intre timp neregulile au fost descoperite si de catre reprezentantii Curtii de Conturi veniti sa faca verificari la Consiliul Judetean. Cei de pe urma au dispus recuperearea prejudiciului. Pentru ca nu puteau fi inchise abonamentele, s-au purtat negocieri cu cele doua firme de telefonie furnizoare a serviciilor in vederea inchiderii abonamentelor neutilizate. Una dintre firme s-a aratat receptiva.

Acum se urmareste deschiderea unui proces in penal. La momentul de fata, dupa ce au fost eliminate toate abonamentele cu probleme, factura Consiliului Judetean pentru servicii mobile este de doar 4700 de lei pe luna.

Pentru a se evita astfel de situatii, conducerea administratiei judetene a dispus ca toate licitatiile ce depasesc suma de 4500 de lei sa se realizeze doar prin SICAP.

Pe perioada in care nu s-au putut rezilia contractele, Consiliul Judetean a achitat facturi lunare pentru telefonie mobila in valoare de 30 de mii de lei.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa