Focarul de hepatită de la Cristian se extinde

0
270

Focarul de hepatită virală de tip A apărut la începutul lunii octombrie în localitatea Cristian se extinde. Inspectorii de sănătate publică din Sibiu au constatat două noi îmbolnăviri la copii, numărul cazurilor ajungând la 11.“Au fost confirmate două noi cazuri de hepatită la doi copii , elevi în casa a IV-a şi a V-a în Cristian. Focarul familial s-a extins practic “, a declarat pentru stiridesibiu.ro Krisztina Gall purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

Potrivit oficialilor DSP, după constatarea noilor cazuri, inspectorii de sănătatea publică au dispus vaccinarea elevii din clasa a IV-a, urmând ca aceeaşi măsură să fie aplicată şi colegilor din clasa a V-a de la SC Generală din Cristian.

Focarul de hepatita a fost descoperit la jumătatea lunii octombrie, cand au fost constatate 2 cazuri confirmate sereologic şi 7 suspiciuni la copii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, majoritatea provenind dintr-o familie defavorizată din Cristian.

Primii cinci copii bolnavi provin de la SC Generală din Cristian, iar cei doi adolescenţi învaţă  la Liceul Independenţa  Sibiu şi la  Grup Scolar de Constructii si Arhitectura “Carol I” Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.