Firme de deszapezire amendate pentru ca nu si-au facut treaba!

0
761

Deszapezirea a lipsit cu desavarsire la Sibiu. Dovada stau amenzile aplicate firmelor care ar fi trebuit sa curete drumurile de zapada! Au primit amenzi atat firma contractata de Primaria Sibiu cat si cea din subordinea Consiliului Judetean. In oras surse din randul angajatilor firmei de deszapezire ne-au comunicat sub protectia anonimatului faptul ca pret de cateva ore bune stocul de sare a fost epuizat. Si Prefectul Sibiului a cerut eficienta in curatarea drumurilor!

Uitand probabil ca iarna tine cel putin calendaristic pana la finele lunii februarie, autoritatile sibiene au fost complet luate prin surprindere de ninsorile cazute in ultimele doua zile. Stocurile de antierapant au fost insuficiente iar deszapezirea propriu zisa s-a facut prost iar in unele zone nu s-a facut deloc. In municipiul Sibiu cei care au fost nevoiti sa tranziteze orasul au avut nevoie de rabdare infinita si nervi de fier. Oamenii ne-au trimis zeci de materiale pe adresa redactiei in care ne prezentau situatia din teren. Cele mai importante bulevarde au fost chiar si in cursul serii trecute acoperite de zapada. Alti telespectatori ne-au trimis imagini cu masini de teren dotate cu lama in locuri in care ar fi putut cu usurinta intra sararitele. Incompetenta firmelor de deszapezire si a autoritatilor care au semnat contracte pe bani multi cu acestea a fost sanctionata nu doar de catre telespectatorii Eveniment Tv ci si de catre cei care se ocupa de siguranta rutiera.

Amenzile par sa fie insa mult prea mici pentru disconfortul creat. In judet, firma aflata in subordinea Consiliului Judetean a avut drumuri pe care plugurile nu au intrat nici macar odata. Si in acest caz a fost aplicata o amenda. Cei care se ocupa insa de societatea de deszapezire de la nivelul judetului se dezic atat de ideea de sanctiune cat si de posibilitatea ca ei sa fi fost cei care ar fi trebuit sa intervina pentru curatarea drumului.

« SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu vă informează că nu avem cunostință pană în acest moment despre posibilitatea primirii unei sancțiuni din partea Poliției Rutiere pentru nedeszăpezirea drumului DJ 106 Sibiu – Agnita.(…) Deszăpezirea DJ 106 Sibiu – Agnita este asigurată din baza Agnita (aproximativ 26 km) pe ruta Agnita – Nocrich, precum și din baza Sibiu (aproximativ 26 km) pe ruta Sibiu – Nocrich.”, s-a aratat intr-un comunicat de presa emis de societatea despre care cei de la siguranta rutiera spun ca au fost amendata. In ceea ce priveste firma care se ocupa de deszapezire in municipiul Sibiu pana la momentul inchiderii acestei editii cei de la Primarie nu oferit marti un punct de vedere oficial cu privire la modul in care s-a facut deszapezirea, cate utilaje au fost in teren sau cu ce substante s-a actionat. Conform informatiilor primite in data de 26 februarie de la reprezentantii Municipalitatii, in oras s-a intervenit cu 10 utilaje pentru deszapezire dar si cu 49 de angajati care sa curete zapada de pe zonele pietonale. Conform aceleiasi surse in oras au fost imprastiate 100 de tone de sare si 15 tone de clorura. Surse din cadrul muncitorilor angajati la firma de deszapezire ne-au spus insa sub protectia anonimatului ca in cursul serii trecute stocurile de sare au fost epuizate. Ba mai mult, si cei care au circulat prin Paltinis, inclusiv in cursul zilei de marti s-au plans de faptu ca drumurile erau acoperite cu zapada desi nu mai ninge abundent de mai bine de 12 ore.

De felul in care s-a actionat pentru deszapezire a fost nemultumita si Adela Muntean, Prefectul Sibiului. In cadrul intalnirii comitetului judetean pentru situatii de urgenta ce a avut loc marti, sefa de la Prefectura i-a mustrat atat pe Corina Bokor viceprimarul Sibiului cat si pe Marcel Luca, vicepresedintele Consiliului Judetean.

„Înțeleg că au prioritate arterele principale și zona centrală, dar și cartierele aparțin de municipiul Sibiu. Sunt școli și grădinițe în aceste cartiere, precum și vârstnici și oameni bolnavi. Rugămintea mea este să îi monitorizați mai atent pe cei care sunt trimiși să acționeze în cartiere pentru că am fost sesizați de cetățeni că mașinile de deszăpezire doar se plimbă cu lamele ridicate, fără să acționeze corespunzător”, a spus Adela Muntean in cadrul sedintei de la Prefectura Sibiu.

Traficul intens si oprirea ninsorii au facut ca in cursul zilei de marti, dupa orele pranzului, cel putin in municipiul Sibiu, sa iasa la lumina asfaltul negru. Incepand din aceasta seara insa se anunta temperaturi scazute asa ca drumarii au o noua misiune: lupta cu poleiul!

La nivel national cei de la CNAIR au anuntat marti dupa amiaza ca sunt inchise portiuni din 18 drumuri nationale sau segmente de autostrada si sunt impuse restrictii de trafic greu pe alte 13 segmente de drum national. O astfel de restrictie a fost impusa si in cursul serii de luni pe DN7 pentru a permite plugurilor sa curete carosabilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.