Festivalul National al Traditiilor Populare

0
725

Festivalul National al Traditiilor Populare isi deschide vineri portile in Muzeul in aer liber. Este singurul festival de acest gen din tara care reuseste sa aduca la un loc franturi din realitatea culturala a tarii sau chiar din afara granitelor, dar si traditii si arte intr-un singur loc. Vor veni la Sibiu mai bine de 200 de artisti, mestesugari, interpreti sau instrumentisti.

index
Festivalul aduce la Sibiu mai bine de 200 de mesteri populari si interpreti muzicali. Participa reprezentanti ai fiecarui judet din Transilvania, Banat, Crisana si Maramures. Participantii vor fi impartiti pe 7 sectiuni tematice. Vorbim aici despre arte religioase si traditii cultice, literatura populara ce va cuprinde basme, poezie, teatru popular, arte muzicale unde vor face spectacol interpreti vocali si instrumentaril, dansuri populare, mestesuguri artistice, creatii tehnice traditionale si arta culinara.
Tot in cadrul festivalului va avea loc si Targul Creatorilor Populari. Cei care vor trece pragul muzeului vor putea participa si la un adevarat festin gastronomic. Bucatarii traditionali din cele 3 judete vedeta invitate in acest an vor gati mancaruri traditionale iar publicul va avea ocazia de a degusta. Startul evenimentelor culturale se da vineri dimineata la ora 10.00. Festivalul si Targul vor continua pana duminica seara la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.