Feriti-va de tantari! Sunt mai periculosi decat par!!!

0
438

Virusul West Nile face ravagii si in Romania. O persoana si-a pierdut viata si alte mai bune de 20 au ajuns la spital dupa ce au fost intepate de tantari infectati. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa se fereasca de intepaturie de tantari folosind repelenti pe toata suprafata corpului.

Virusul West Nile face ravagii in tara noastra. Din mai si pana in august au fost inregistrate 23 de cazuri de imbolnavire din cauza acestui virus. Din pacate a fost inregistrat si primul deces. Victima a fost un galatean in varsta de 79 de ani. Din cele peste 20 de cazuri de imbolnavire 11 au fost inregistrate numai in ultimele 2 saptamani.

Specialistii in sanatate publica spun ca schimbarile climatice care au luat amploare in ultimii ani au dus la aparitia acestei boli si in zone temperate. Acestia mai sfatuiesc oamenii sa isi ia masuri impotriva tantarilor.

Virusul a fost descoperit pentru prima oara in 1937 in Uganda. Ulterior acesta s-a raspandit in Egipt, Iordania, Israel, Orientul Mijlociu, India si chiar in Uniunea Sovietica. Pana in ultimii 2-3 ani cazurile din Europa au fost extrem de rare si au aparut numai la persoane care au calatorit in zonele in care activa acest virus.

Primele simptome ale infectiei cu virusul West Nile sunt specifice unei raceli sau unei enterocolite. Vorbim aici despre febra, greturi, varsaturi, dureri de cap si alterarea starii generale. In cazuri severe de boala cum ar fi meningitele sau encefalitele boala este mai usor de descoperit pentru ca da febra foarte mare, rigiditate la nivelul cefei si gatului, slabiciune musculara, amorteli, tulburari de vedere, dezorientare, convulsii si in cazuri grave chiar coma. Mai trist este ca in cazul afectiunilor neurologice acestea pot fi permantente..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.