Explozie de suspiciuni de gripa

0
518

Record de suspiciuni de gripa in aceasta saptamana! Au fost raportate peste 50 de cazuri. Au fost recoltate 5 probe de detectare a virusului gripal iar pana la momentul de fata 4 au fost raportate ca negative.

Gripa si virozele extrem de puternice continua sa faca ravagii in tara noastra. In ultimele zile au fost raportate catre Directia de Sanatate Publica din Sibiu peste 50 de suspiciuni de gripa. Majoritatea cazurilor au fost pana la urma infirmate, diagnosticele fiind de viroza severa. Situatia este mult mai grava la nivel national. Pana la momentul de fata au fost raportate 45 de cazuri de deces din cauza afectiunilor generate de gripa. Ultimele 5 victime au fost inregistrate numai de la inceputul acestei saptamani. Niciuna dintre aceste persoane nu fusese imunizata antigripal.

In incercarea de a stopa raspandirea virusului au fost luate numeroase masuri de protectie mai ales in colectivitati sau spitale. La Sibiu spre exemplu a fost redus programul de vizitare iar pe sectia de Infectioase apartinatorii nu mai au voie.Pot doar sa le lase pachete celor internati acolo. De asemenea in scoli si gradinite medicii si asistentii medicali fac aproape zilnic triaj si ii trimit acasa pe cei care dau semne de imbolnavire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.