vineri, decembrie 3, 2021
AcasăULTIMA ORAEvoluţia Covid în judeţ

Evoluţia Covid în judeţ

spot_img

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2,16416de persoane (dintre care15809adulțiși 607copii).Până la data curentăau fost vindecate 10661de persoane, iar556persoane au decedat (6 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 226de persoane, dintre care pe ATI 29 adulți și 1 minor.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 49de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

     –       0 – 18 ani 2 persoane

–      19 – 29 de ani 2 persoane

–      30 – 39 de ani 7 persoane

–      40 – 49 de ani 12 persoane

–      50 – 59 de ani 7 persoane

–      60 – 69 de ani 10 persoane

–      70 – 79 de ani 4 persoane

–      80 – 89 de ani 5 persoane.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de778persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de 751persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 79de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de39de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de118solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 146 de forţe ale poliției și poliției locale.

Totodată, s-a acționat și în vederea instruirii reprezentanților HORECA cu privire la punerea  în aplicare a  prevederilor stabilite în cadrul Hotărârii nr. 1065 / 11.12.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19  și în cadrul Legii nr. 55/2020.

Astfel, au fost verificate 1.499 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 114 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 295 de mijloace de transport, din care 91 de mijloace de transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, din care:

–                           61 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           3 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 290 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei din care una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 6 pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 21 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și centre comerciale de pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în stațiunile montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 12 avertismente scrise și două amenzi în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În data de 21.12.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 8 controale independente pe raza județului Sibiu în vederea respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 34 persoane aflate în carantină și 25 persoane aflate în izolare.

În data 21 decembrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 11 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa