Evoluţia Covid 19 în judeţul Sibiu

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 23082de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 115 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 16851de persoane, iar825persoane au decedat (3în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 344de persoane, dintre care pe ATI 38adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 730de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1312persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de1137persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 45de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de42de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de155solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 89 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.475 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 238 de mijloace de transport, din care 11 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei, dintre care:

–                           2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Arpașu de Sus, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, și despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Cisnădie, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei;

–                           76 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 15 persoane și au aplicat 1 sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 29 martie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 193 de persoane și 139 auto.

Totodată, în data 29.03.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 10 de controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost  identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 29 martie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru etichetarea necorespunzătoare a alimentelor, la o unitate tip supermarket, precum și un avertisment.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version