Evoluţia Covid 19 în judeţul Sibiu

0
131

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 23861de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 104 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 17871de persoane, iar855persoane au decedat (10în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 362de persoane, dintre care pe ATI 34adulți și 1 minor. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 648de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1059persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de1061persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 41de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de37de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de164solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 121 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.137 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 369 de mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.750 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei aplicate operatorilor economici (3 magazine alimentare din orașul Cisnădie) pentru nerespectarea programului de funcționare.

–                           72 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 5 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1882 persoane și 1439 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 7 persoane, 1societate comercială și 3 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 05 aprilie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 7  controale la unități de procesare și de vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.