Evoluţia Covid 19 în judeţ

0
53

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-223558de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore 117 de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 17354de persoane, iar841persoane au decedat (8în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 332de persoane, dintre care pe ATI 39adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 642 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1096persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de1128persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 51de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de41de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de139solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 95 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 937 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 80 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 85 de mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 111 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.250 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei;

–                           2 sancțiuni contravenționale cu avertisment aplicate operatorilor economici pentru nerespectarea programului de funcționare. Este vorba despre două fast – food-uri din municipiul Sibiu care nu au încheiat activitatea la ora 18,00;

–                           13 sancțiuni contravenționale în valoarede 500 de lei aplicate peroanelor fizice pentru organizarea și participarea la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;

–                           77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           18 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 02,00, pe Calea Cisnădiei, în filtrul instituit la intrarea în localitatea Cisnădie, în urma controlului efectuat asupra unui autoturism condus dinspre Sibiu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au depistat un sibian în vârstă de 37 de ani, aflat sub măsura carantinei la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei și cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

În cursul zilei de 2 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca și orașul Cisnădie , jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zonele carantinate, ocazie cu care au fost controlate 2211 persoane și 1614 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 9 avertismente scrise și 2 amenzi în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse, respectiv o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție individuală și o amendă în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, în data 02.04.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 25 controale  pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Au fost  identificate 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție și au fost aplicate 4 avertismente.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 4 persoane și 1 societate comercială. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 02 aprilie 2021, în colaborare cu cadrele IPJ SIBIU și ale Biroului Politie Autostradă, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat doua acțiuni de control în trafic, fiind verificate un număr de 36 mijloace de transport. Nu s-au constatat încălcări ale normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here