Estimari meteorologice

0
1966

Inca ne bucuram de caldura. Sau cel putin asa arata estimarile meteorologilor pentru luna in curs. Specialistii de la Administratia Nationala de meteorologie spun ca pe alocuri va fi cald si in octombrie. Frigul vine abia din noiembrie.

meteo

Estimarile meteorologilor romani pleaca de la cele realizate de catre Centrul European pentru progrnoze pe pedie durata de la Reading Anglia. Procentul de realizare este de aproximativ 60 la suta. Daca dam ascultare spuselor specialistilor in septembrie valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud estul tarii in regiunile sudice si estice. In centrul tarii acestea vor fi normale. Cantitatile de precipitatii vor lipsi in zonele mentionate cu caldura peste media multianuala pentru septembrie iar in restul zonelor vor fi normale. Exceptie face centrul tarii unde cantitatile de precipitatii pot fi excedentare.
Luna urmatoare vine cu valori termice peste mediile multianuale in sud est si local in sud sau vest. In restul teritoriului vor fi cele obisnuite pentru aceasta luna. Vestea proasta este ca va ploua mai mult decat este normal pentru un octombrie obisnuit. Luna noiebrie aduce temperaturi apropiate de cele specifice ultimei luni de toamna. Exceptie de la regula vor face nordul, nord estul si vestul tarii unde poate fi mai frig. Centrul tarii va fi lovit insa de precipitatii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.