Efectele negative ale pandemiei COVID-19 reflectate și în cifrele Aeroportului Internațional Sibiu în anul 2020

Pe fondul pandemiei, Aeroportul Internațional Sibiu, alături de întreaga aviație, a suferit o reducere a traficului și a activității extrem de pronunțată. Cifrele anului 2020, a cărui evoluție nu putea fi anticipată, reflectă un declin major al numărului de pasageri, precum și al numărului de mișcări de aeronave. Datele de trafic înregistrate pe parcursul întregului an 2020 indică o scădere de peste 69%.

Astfel, în anul 2020 numărul total de pasageri în trafic[i] a fost de 227.838 pasageri, din care 226.154 pasageri îmbarcați – debarcați pe cursele de transport aerian comercial, cu o scădere de -69,37%, față de anul 2019, când a fost înregistrat un număr total de 743.872 pasageri.

În ceea ce privește numărul total de mișcări de aeronave în anul 2020 a fost de 3.434 din care 2.624 mișcări curse comerciale, înregistrându-se un număr semnificativ redus al acestora, respectiv -59,67%, față de 8.514 total mișcări în anul 2019.

În perioada imediat următoare, respectiv primul trimestru al anului 2021, tendința operatorilor aerieni este în continuare una de optimizare a rețelei de rute și a frecvențelor de operare la aeroportul din Sibiu, în contextul pandemiei de COVID-19.

Reamintim pe această cale faptul că, pentru a atenua efectele negative asupra traficului aeroportului sibian, a fost dezvoltată o schemă de ajutor de stat accesibilă în acest moment tuturor operatorilor aerieni interesați ca mecanism de susținere a reluării operațiunilor aeriene la Aeroportul Internațional Sibiu.Mai multe detalii privind schema de ajutor de stat sunt disponibile pe website-ul www.sibiuairport.ro, la secțiunea Noutăți.

„Pandemia ne-a testat și ne testează în continuare pe toți. Anul 2020 a fost o provocare fără precedent atât pentru aeroportul din Sibiu, după cum indică și cifrele la final de an, cât și pentru întreaga industrie aviatică, reprezentând totodatăun șoc major pentru întreaga economie. Pentru anul 2021, vom face tot ceea ce este necesar pentru a sprijini operatorii aerieni în reluarea operațiunilor de la Sibiu, ne vom proteja angajații și vom lua în continuare toate măsurile pentru a asigura pasagerilor noștri siguranța călătoriilor.” – Marius Ioan GÎRDEA, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu.


[i] Numărul total de pasageri în trafic include toți pasagerii înregistrați în trafic pe Aeroportul Internațional Sibiu pe cursele de transport aerian comercial, tranzit și alte mișcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version