Detonari de stanci pe Transfagarasan

0
511

O stanca de aproximativ 10 tone a fost detonata in cursul acestei zile pe Transfagarasan. Pentru derocare s-au folosit 20 de kilograme de trotil. Drumul a ramas inchis si dupa interventia pirotehnicienilor pentru a permite drumarilor sa curete asfaltul.

A fost ampla desfasurare de forte in cursul acestei zilei pe Transfagarasan unde cei de la ISU, alaturi de politisti si drumari au intervenit pentru a deroca o zona a DN7C.  Stancile stateau sa cada peste drum ca efect al ploilor din ultimele doua luni. Pentru a permite interventia traficul pe Transfagarasan a fost inchis total incepand cu ora 10.00. Genistii si-au inceput munca imediat dupa inchiderea circulatiei. A fost nevoie de derocarea unei stanci de aproximativ 10 tone. Pentru dislocarea acesteia s-au folosit aproximativ 20 de kilograme de exploziv. Misiunea a fost insa una extrem de dificila. Detonarea initiala a provocat desprinderea a doua stanci de mari dimensiuni care au cazut pe caroabil. Pentru fragmentarea si indepartarea acestora a fost nevoie de alte doua detonari suplimentare ceea ce a prelungit intervalul de inchidere a circulatiei cu inca doua ore peste ora 14.00, ora la care se anuntase initial redeschiderea circulatiei.

CNAIR a intervenit in zona imediat dupa derocare pentru curatarea drumului. A fost nevoie de 15 autobasculante care sa care aproximativ 250 de tone de arocamente de pe partea carosabila.

DN7C a fost redat traficului in jurul orei 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.