Daniela Cîmpean – președintele Consiliului Județean Sibiu – premiată de revista CAPITAL și inclusă în Top 100 femei de succes

0
113

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a fost inclusă în noua ediție Top 100 femei de succes, editată de publicația Capital, și a primit unul dintre premiile speciale la secțiunea Administrație Publică, pentru „Implicarea în construcția noului Spital Județean Sibiu” – prioritatea mandatului președintei Cîmpean. Întrebările pe baza cărora s-au realizat nominalizările au vizat principale proiecte din ultimul an, planurile de viitor, dar și gestionarea provocărilor întâmpinate de-a lungul carierei. Interviul poate fi citit în paginile publicației Top 100 femei de succes 2022, recent lansată.

Decernarea premiilor a avut loc aseară, la Gala Capital. Fiind reținută la Sibiu cu alte îndatoriri, Daniela Cîmpean a transmis un mesaj video prin care a dorit să se alăture demersului de a face cunoscute realizările femeilor din România, mai precis din Sibiu. Mai jos regăsiți mesajul integral:

“Întâi de toate vreau să transmit un salut prietenos de la Sibiu către toate participantele la Gală: mi-ar fi plăcut să fiu alături de dumneavoastră și să ciocnim un pahar de șampanie în cinstea perseverenței feminine. Multe lucruri care funcționează în România se datorează unor femei competente care perseverează. Totodată, mulțumesc echipei Revistei Capital pentru munca pe care o depuneți an de an pentru a face cunoscute realizările femeilor din România. Vreau să mă alătur și eu acestui demers și să dedic premiul, pe care mi-l acordați și pentru care vă sunt recunoscătoare, sibiencelor de succes ale căror realizări merită mai multă recunoaștere și la nivel național.
Există foarte multe femei cu fapte extraordinare în toate domeniile și voi încerca să menționez doar câteva nume, fără a avea pretenția de a face dreptate tuturor celor care merită vizibilitate. Cu siguranță ați auzit de Silvia Macrea, care de peste 20 de ani pregătește minunatele spectacole de folclor ale Junilor Sibiului, cu cote mari de audiență la televiziunea națională, dar și în străinătate, unde ostoiește dorul de casă al românilor din diaspora și face ca dansul și cântecul popular românesc să uimească o lume întreagă.
Printre medici, o avem pe doamna doctor Livia Maria Ognean, șefa secției Neonatologie a Spitalului Județean care salvează an de an sute de nou-născuți prematur și strânge fonduri pentru dotări suplimentare în completarea efortului de la bugetul public. Chiar și înainte de pandemie numele Victoriei Bârluțiu, medic infecționist, depășea cu mult granițele Sibiului – în ultimii doi ani doamna doctor ne-a dovedit că vocația poate fi mai puternică decât epuizarea.
Sectorul ONG a devenit în tot acest timp aliatul administrației publice locale, iar aici le avem pe Carmen Chindriș care oferă speranță bolnavilor de cancer, iar de la începutul războiului din Ucraina și persoanelor refugiate prin organizația Sus Inima, pe Raluca Morar de la Crucea Roșie Sibiu, dar și pe Camelia Proca, fondatoarea Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. cu servicii inovatoare pentru învingătoarele violenței domestice.
Tot de Sibiu își leagă numele și câteva inovații în domeniul educației, prin eforturile Elenei Lotrean, fondatoarea mai multor unități de învățământ bazate pe modelul finlandez. În domeniul sportului, cu siguranță ați auzit de Măgura Cisnădie, echipa de handbal feminin prezentă în Liga Europeană, dar ar merita să auziți și de atleta din Mediaș Iulia Mărginean sau de alergătoarea Daniela Ghizela Vonica.

Nu în ultimul rând, vreau să știți că la Sibiu facem echipă, Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului, condusă de doamna Astrid Fodor. Principalul proiect al Sibiului este construirea noului spital județean, un proiect care ne unește și pe care ne dorim să-l vedem transpus în realitate, pentru a salva pierderi de vieți și suferințe ce pot fi evitate printr-un act medical desfășurat în condiții corespunzătoare.
Voi fi reprezentată în această seară de Daniela Ionela Balaș, o altă femeie perseverentă, ea însăși antreprenoare de succes din Transilvania, care în prezent își aduce contribuția în serviciul public ca secretar general adjunct al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
Vă doresc tuturor multă putere pentru a continua lucrurile bune care depind de implicarea noastră în viața publică. Și pentru că este nevoie de noi toate pe termen lung, vă încurajez să nu uitați de propria sănătate și propriile dorințe!”, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Despre proiectul noului spital, președintele a declarat în mesajul video pregătit pentru Gala Capital că este proiectul pe care ne dorim să-l vedem transpus în realitate, pentru a salva pierderi de vieți și suferințe ce pot fi evitate printr-un act medical desfășurat în condiții corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.