Cum suna noul cabinet Ponta. 17 ministri si 4 ministri delegati.

0
622

Premierul desemnat Victor Ponta si-a prezentat marti seara lista ministrilor propupusi pentru noul cabinet. Daca va trece de votul Parlamentului, guvernul Ponta ar avea 17 ministri si 4 ministri delegati. Pe lista inaintata de liderul USL se regasesc urmatoarele nume: la Finanţe – Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR; Afaceri Externe – Andrei Marga, vicepreşedintele PNL; Justiţie – Titus Corlăţean; ministrul Economiei – Daniel Chiţoiu; Interne – Ioan Rus; Apărare Naţională – Corneliu Dobriţoiu, general în rezervă; Agricultură – Daniel Constantin; Muncă – Mariana Câmpeanu; Educaţie – Corina Dumitrescu; Transporturi – Ovidiu Silaghi; Sănătate – Vasile Cepoi; Dezvoltare Regională – Eduard Hellvig, secretar general PNL; Mediu – Rovana Plumb, europarlamentar; Cultură – Mircea Diaconu, vicepreşedinte PNL; Comunicaţii – Dan Nica, vicepreşedinte PSD; Afaceri Europene – Leonard Orban; Administraţie – Victor Paul Dobre.

Cei 4 ministri delegati sunt: ministru pentru dialog social la Ministerul Muncii – Liviu Marin Pop; pentru mediul de Afaceri – Lucian Isar; ministru pentru relatia cu Parlamentul – Mircea Dusa; ministru delegat la prim-ministru, transparenta decizionala si strategii guvernamentale – Victor Alistar

Am ales pe aceasta perioada pastrarea in marea majoritatea a structurii guvernului, pentru a nu pierde timp cu reorganizari, despartiri Prioritatea zero este respectarea legilor acestei tari, fara derogari, imi propun sa asiguram o buna guvernare, transparenta. Guvernul Romaniei pe care il voi propune va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Palatul Cotroceni. Prioritatea nr 2 este repararea inechitatilor care au provocat dezechilibre sociale. Apoi, o masura economica stabila, care sa conduca la crearea de locuri de munca. In al 4-lea rand, o functionare depolitizata a administratiei publice. In al 5-lea rand, o toleranta zero fata de acte de coruptie si clientelism. In al 6-lea rand, alegeri democratice si corecte. Imi asum obligatia ca Administratia publica nu va fi implicata in campania electorala. Am tinut cont de experienta profesionala in alegerea noilor ministri, vreau sa arat o diferenta foarte clara fata de ultimele guverne, mai ales ca este vorba de un guvern de sase luni. M-am sfatuit cu oameni apropiati din conducerea partidelor, dar decizia pentru numirea ministrilor imi apartine.”  a declarat Victor Ponta, premierul desemnat, la prezentarea listei cu componentii cabinetului sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.