luni, octombrie 25, 2021
AcasăLOCALContestatiile la Evaluarea Nationala, pentru unii "muma", pentru altii "ciuma"

Contestatiile la Evaluarea Nationala, pentru unii „muma”, pentru altii „ciuma”

Aproape 200 de elevi s-au trezit  cu notele scazute dupa ce a au facut contestatii la evaluarea nationala. Numarul celor care au primit punctaj mai mare dupa recorectarea lucrarilor este insa de peste 400 de elevi. In urma rezolvarii contestatiilor  procentul de note peste 5 a ajuns la peste 77 la suta.

Per total au depus contestatii un numar de 639 de absolventi de clasa a VIII-a. Cei mai multi dintre ei au depus contestatii la probele de limba romana.

La matematica au fost un numar total de 281 de contestatii. In urma rezolvari acestora 143 de note au fost marite, 117 micsorate si 21 au ramas nemodificate.

Pentru proba de limba germana au fost inregistrate un numar de 43 de contestatii. Recorectarea lucrarilor a adus punctaj mai mare pentru 32 de contestatari, note mai mici pentru 9 dintre ei si note nemodificate pentru inca 2.

La proba de limba maghiara un singur candidat a depus contestatie. Acesta s-a ales din pacate cu nota micsorata.

Pe baza notelor obtinute la Evaluarea Nationala si a mediei celor 4 ani de studiu scolarii vor obtine o medie generala. In functie de aceasta vor avea sau nu sansa de a intra la liceele pentru care au optat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa