Concert la Palatul Brukenthal

0
35

Filarmonica de Stat Sibiu lansează proiectul “Camerele Sibiului”! Salonul de Muzică al baronului Samuel von Brukenthal va găzdui, vineri, 12 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, un concert cu lucrări compusede Johann Sebastian Bach și Johann Christian Bach.

            Primul eveniment din cadrul proiectului “Camerele Sibiului” propune un program muzical din creația familiei Bach, interpretat de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub conducerea dirijorului Eduard Dąbrowski.

“Cum deja am obişnuit publicul meloman cu proiecte îndrăzneţe- iar unele dintre acestea au fost premiate- dorim să aducem în atenţie un nou punct cardinal pe harta inițiativelor noastre. În stagiunea Filarmonicii am programat și concerte de muzicăpreclasică, iar cel mai potrivit spațiu pentru acest repertoriu este Salonul de Muzică al Palatului Brukenthal.

La Sibiu, muzica clasică a apărut inițial în saloanele cetății. După ce viața muzicală a fost împlinită de activitatea simfonică a Filarmonicii, ne întoarcem spre origini, reînnodăm tradiția și căutăm să redescoperim spațiile în care se făcea muzică odinioară. «Camerele Sibiului» este un proiect care împlinește acest deziderat. Avem un partener de încredere în domnul Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal, căruia îi mulțumim pentru găzduire și sprijin.

 Dirijorul invitat al acestei săptămâni, Eduard Dąbrowski, este un tânăr remarcabil, despre care maestrul Cristian Mandeal a apreciat că este «un element cert pentru viitorul muzicii româneşti». Prezenţa sa cu siguranţă va reprezenta un porte-bonheurîn debutul acestui proiect”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Câștigător al Concursului de Dirijat “Ionel Perlea”, Eduard Dąbrowski este și un compozitor premiat, lucrările sale fiind interpretate de Orchestra Naţională a Operei din Kiev, Orchestra Filarmonicii Oltenia sauOrchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa.

Accesul la concertul de vineri se face pe baza biletelor în valoare de 20 lei, disponibile la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.