Comunicat privind existenta unor asociatii ce nu sunt unitati de invatamant

0
332

In judeţul Sibiu funcționează organizaţii/asociații/ fundații care au în domeniul lor de activitate şi desfăşurarea unor activități de tip educativ sau de instruire educațională, care nu au autorizaţie provizorie/ acreditare din partea Agenţia Română de Asigurare a Calității în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), conform legislaţiei în vigoare.

Recomandăm părinților să ia măsurile cele mai corecte, în interesul educaţional al copiilor, atunci când îşi înscriu copii în cadrul acestor organizaţii/asociaţii, deoarece, nu toate sunt autorizate/ acreditate și în consedcință nu pot elibera documente şcolare la final de an şcolar care să fie considerate a fi valabile şi legale.

Acest fapt atrage după sine condiționarea participării la examene de evaluare la nivel național (EN 2, 4, 6, EN8 sau Bacalaureat) de susţinererea unor examene de echivalare a studiilor făcute în cadrul acestor organizaţii/ asociaţii/ fundații.

Drept urmare, singurele instituții autorizate și acreditate pentru desfăşurarea activităților specifice învăţământului din România, la nivelul judeţului Sibiu, sunt cele aflate pe lista I.S.J. Sibiu, listă ce poate fi consultată pe siteul www.isjsb.ro, secțiunea reţea şcolară (https://isjsb.ro/index.php/retea-scolara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.