vineri, decembrie 3, 2021
AcasăLOCALCOMPOZITORUL MATEI MIHĂESCU ŞI ARTISTUL TRAIAN STOIȚĂ SE ÎNTÂLNESC DUMINICĂ LA SIBIU

COMPOZITORUL MATEI MIHĂESCU ŞI ARTISTUL TRAIAN STOIȚĂ SE ÎNTÂLNESC DUMINICĂ LA SIBIU

spot_img

Sunt doi oameni obişnuiți cu aplauzele de mici, doi oameni crescuți de publicul iubitor de frumos pe marile scene ale țării şi nu numai.
Matei Bucur Mihăescu, „geniul muzicii clasice româneşti”, s-a bucurat încă de mic de aprecierea marilor oameni de cultură ai României, dar şi a publicului de rând, impresionând încă de la vârsta de 10 ani prin eleganța compozițiilor sale, compoziții interpretate încă din fragezii ani de adolescență, de orchestra pe care o dirijează cu măiestrie.
Traian Stoiță, dirijor al Cvartetului Vocal „Anghelos”, profesor de muzică la Sibiu şi artist consacrat de folclor, ne-a obişnuit cu apariții frumoase chiar dinaintea anilor 2000, când deja fascina cu evoluția lui pe mai toate scenele lumii folclorice româneşti, fiind supranumit de realizatorul TVR, Marioara Murărescu, „copilul minune al folclorului românesc”.
Acum, cei doi au depăsit pragul vârstei de 20 de ani şi împărtăşesc aceleaşi valori culturale, dar şi politice. Matei Bucur Mihăescu este preşedinte al Organizației de Tineret a PPU(s-l) Bucureşti, în vreme ce Traian Stoiță s-a bucurat de încrederea consilierului județean Ana-Ancuța Floroiu, ocupând funcția de preşedinte a Organizației Județene de Tineret a PPU(s-l) Sibiu. Duminică, 4 octombrie 2015, cei doi se vor întâlni la Sibiu, unde va avea loc reuniunea filialelor Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din toată țara, eveniment prezidat de europarlamentarul Maria Grapini.
În deschiderea evenimentului care va avea loc la Ramada, atât Matei Bucur Mihăiescu, cât şi Traian Stoiță, vor susține un mini-recital.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa