Compania de drumuri cumpără utilaje în valoare de peste 12 milioane de euro

0
305

CNADNR cumpără utilaje de reciclare în valoare de 12 milioane de euro, plus TVA. Mașinile urmează să fie trimise în teritoriu la cele șapte Direcții Regionale ale Companiei Naționale de Drumuri și Poduri.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale S.A., în calitate de autoritate contractantă, comunică inițierea procedurii de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de furnizare având ca obiect: Achiziție a 7 truse de reciclare în situ pe drumuri: Lot 1 Reciclator; Lot 2 Compactor tambur lis; Lot 3 Compactor multi-pneu; Lot 4 Distribuitor de lianți hidraulici; Lot 5 Autogreder; Lot 6 Autobasculantă 18mc; Lot 7 Autocisternă apă 10mc; Lot 8 Autotransportor emulsie 25 tone; Lot 9 Autotransportor muncitori; Lot 10 Cap tractor cu semiremorcă transport utilaje (trailer)

Administrarea și întreținerea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi este asigurată de către CNADNR prin intermediul unui număr de 7 Direcții Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) dezvoltate la nivelul regiunilor, care au în subordine un număr total de 45 de Secții de Drumuri Naționale (SDN) organizate, în general, la nivelul județelor. Secțiile de Drumuri Naționale coordonează în total un număr de 303 Districte de Drumuri/Centre de Întreținere și Operare, care desfășoară activități de administrare și întreținere a întregii rețele de drumuri naționale și autostrăzi.

Pentru a crește capacitatea de intervenții în situații de urgență pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, CNADNR S.A. va achiziționa trusa de reciclare. Această trusă va fi dotată corespunzător pentru a interveni rapid și eficient pentru reciclare în situ.

Sistemul de reciclare în situ reprezintă soluția ideală pentru drumuri cu durata de viață expirată, care prezintă o zestre formată din straturi rutiere bituminoase, imbătrânite.

Cu ajutorul acestei truse se va putea realiza reciclarea în situ pe numeroase sectoare de drumuri naționale, în vederea restabilirii parametrilor technici. Avantajul, din punct de vedere tehnico-economic, în comparație cu sistemele clasice (reabilitare), este că se înregistrează productivități foarte mari la reciclarea sistemului rutier, economii importante de materiale și timpi de repunere în circulație reduși.

Pentru atribuirea acestui contract, Autoritatea Contractantă organizează o licitație împărțită pe 10  loturi:

  • Lot 1 Reciclator, valoarea estimată a contractului fiind de 21.635.950,00 lei fără TVA;
  • Lot 2 Compactor tambur lis, valoarea estimată a contractului fiind de 636.275,00 lei fără TVA;
  • Lot 3 Compactor multi-pneu, valoarea estimată a contractului fiind de 2.936.307,50 lei fără TVA;
  • Lot 4 Distribuitor de lianți hidraulici, valoarea estimată a contractului fiind de 6.336.242,50 lei fără TVA;
  • Lot 5 Autogreder, valoarea estimată a contractului fiind de 645.327,50 lei fără TVA;
  • Lot 6 Autobasculantă 18mc, valoarea estimată a contractului fiind de 036.210,00 lei fără TVA;
  • Lot 7 Autocisternă apă 10mc, valoarea estimată a contractului fiind de 7.418.040,00 lei fără TVA;
  • Lot 8 Autotransportor emulsie 25 tone, valoarea estimată a contractului fiind de 6.181.700,00 lei fără TVA;
  • Lot 9 Autotransportor muncitori, valoarea estimată a contractului fiind de 1.081.797,50 lei fără TVA;
  • Lot 10 Cap tractor cu semiremorcă transport utilaje (trailer) “, valoarea estimată a contractului fiind de 4.945.360,00 lei fără TVA.

Durata contractului aferentă celor 10 loturi este 12 LUNI de la data intrării în vigoare a contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.