miercuri, octombrie 27, 2021
AcasăLOCALComorile neingrijite ale Sibiului: Strada General Magheru

Comorile neingrijite ale Sibiului: Strada General Magheru

spot_img

Strada General Magheru din Sibiu este recunoscuta pentru obiectivele turistice amplasate aici. Din pacate este recunoscuta si pentru trotuarele care arata ca niste transee sau peretii mazgaliti mai ceva ca pesterile de acum cateva mii de ani.

Strada Magheru, este adesea circulata de turisti. Leaga Gara si Autogara de centrul orasului. In drum, cei care o parcurg pot admira ce a mai ramas din arhitectura falnica odinioara a caselor sasesti, Biserica ce poarta hramul Sfintei Ursula, sediul Consiliului Judetean sau…mizeria de pe jos, trotuarele care arata ca niste transee bombardate de curand ori peretii mazgaliti de graffitti.

Inca de la inceputul strazii, de la semafor, cei care urca pe Magheru trebuie sa fie atenti inclusiv la trecerea pentru pietoni. Si asta pentru ca intre asfalt si dalele de beton a iesit pamantul iar cei care au dupa ei o valiza cu role sigur vor intampina dificultati. Mai bine nu arata nici restul trotuarelor. Dupa lucrarile de la retele asfaltarile s-au facut…in stil dalmatian, adica din dungi si petice. Aceleasi trotuare sunt pe alocuri pline de mizerie si frunze.

La fel de rau arata si pasajul care face lagatura intre General Magheru si strada Selarilor. In timp ce italienii sunt recunoscuti pentru strazile inguste si cochete, la noi, una din cele doua astfel de alei ale orasului, are peretii scorojiti si plini de desene mai ceva ca pesterile din vremea samanilor. La peisajul deplorabil se adauga si faptul ca zona, ferita de ochii necunoscatorilor a fost transformata in toaleta publica. Ar fi de ras daca nu ar fi de plans faptul ca, in mijlocul drmului nu troneaza doar excrementul uman ci si hartia de la placinta pe care acesta a mancat-o si cu care proabil s-a sters…

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa