Wednesday, October 20, 2021
HomeLOCALCladirile noi cu folosinta publica necesita aviz de securitate la incendiu

Cladirile noi cu folosinta publica necesita aviz de securitate la incendiu

Avizul de securitate la incendiu trebuie obtinut si de catre cei care au cladiri noi dar cu scop de folosinta publica. Pentru a obtine acest document proprietarii imobilelor trebuie sa depuna un dosar la ISU. Acesta trebuie sa contina printre altele certificat de urbanism, scenariu de securitate la incendiu sau referatul verificatorului de proiect.

Dosarul celor care necesita obtinerea avizului de securitate la incendiu atunci cand vine vorba despre constructii noi trebuie sa contina o cerere tip pentru a se solicita eliberarea avizului, certificatul de urbanism, scenariul de securitate la incendiu, referatul verificatorului de proiect atestat pentru cerinta fundamentala de securitate la incendiu pentru constructii si instalatii, planul de situatie pe una din scarile 1:200, 1:500 sau 1:1000. Acest document trebuie sa cuprinda amplasamentul constructiilor s amenajarilor proiectate in raport cu elementele cadru existente cu mentionarea distantelor fata de vecinatati pentru toate edificiile limitrofe, precizandu-se functiunea riscului de incendiu si nivelul de stabilitate la incendiu al acestora. Dosarul trebuie sa mai contina si piese desenate la scarile 1:50, 1:100 sau dupa caz 1:200 pentru arhitectura.

Aceleasi documente trebuie depuse si in cazul cladirilor existente care nu au acest aviz sau in cazul celor existente la care se fac sau s-au facut modificari. Pentru a vedea daca trebuie sau nu sa obtina avizul de securitate la incendiu sibienii pot consulta ghidul special realizat si postat pe site-ul ISU Sibiu. Singurii care scapa de necesitatea acestor avize sunt proprietarii de locuinte individuale. Nu la fel de norocosi sunt proprietarii de pensiuni.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa