Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii

0
504

Au mai ramas doar cateva zile pana cand agentii economici vor fi obligati sa lucreze cu noile case de marcat, cu jurnal electronic. Specialistii in finante spun ca in acest fel se va elimina evaziunea fiscala. Cei care si-au achizitionat deja casele de marcat trebuie sa le inscrie in evidentele Finantelor Publice pentru a le putea utiliza.

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice anunta ca pana la data de 1 septembrie in cazul afacerilor mari si mijlocii trebuiesc puse in functiune casele de marcat cu jurnal electronic. Aceasta masura este luata in incercarea de a reduce evaziunea fiscala si de a asigura un mediu concurential corect pentru toti contribuabilii. Nici micii intreprinzatori nu scapa ieftin. Obligativitatea noului sistem de case de marcat ii atinge si pe ei insa abia de la 1 noiembrie. Punerea in functiune a noilor case de marcat reprezinta o adevarata aventura pentru cei care trebuie sa le aiba. Acestea necesita operatiuni de avizare tehnica, fiscalizare, instalare si abia apoi punere in exploatare.

De la 1 septembrie de cand este pornit noul sistem de monitorizare specialistii din domeniul finantelor vor efectua actiuni de tip preventiv si chiar de indrumare pentru o perioada de timp. Ulterior se va trece la amenzi in cazul celor care nu s-au supus noilor norme legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.