Carti si citate din Neagu Djuvara la flashmob-ul de vineri

0
395

Neagu Djuvara a fost tema flashmobului din ultima zi a acestei saptamani. Protestatarii au venit in fata sediului PSD cu citate si carti semnate de catre istoricul roman. Este cel de-al doilea protest tema istorica dupa cel care l-a avut ca personaj central pe Mihai I, fostul Rege al Romaniei. Protestatarii sibieni se pregatesc sa iasa din nou in strada duminica.

Cei aproximativ 100 de participanti la flashmob-ul de vineri din fata sediului PSD au vrut sa ii aduca un omagiu celui care a fost Neagu Djuvara. Oamenii au venit “inarmati” cu carti semnate de acesta sau cu citate din discursurile marelui istoric roman.

Neagu Djuvara s-a nascut in Bucuresti in data de 31 august 1916 si a decedat in cursul zilei de joi. A fost unul dintre cei mai cunoscuti istorici, filosofi, romancieri, jurnalisti  si diplomati pe care i-a avut Romania in ultima suta de ani. Este cea de-a doua mare personalitate pe care protestatarii o omagiaza la Sibiu. primul a fost Regele Mihai trecut la cele sfinte in luna decembrie a anului trecut.

Lasand in urma personalitatile care ne parasesc acum, in vremuri de restriste, protestatarii si-au propus ca duminica sa iasa din nou in strada. protestul are avizul municipalitatii pentru intervalul orar 18.00-22.00 si se va desfasura pe traseul Piata Mare-Bulevardul Balcescu-Piata Unirii-Calea Dumbravii-Mihai Viteazu si retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.