Carnea rosie, otrava pentru organism

0
445

Ne punem otrava pe masa cu buna stiinta in fiecare zi in care mancam mezeluri sau orice alt produs din carne rosie. Evaluarea realizata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii arata faptul ca salamul, carnatii, micii si chiar sunca au acelasi efect nociv asupra organismului ca si fumatul.

Reprezentantii Organizatiei Mondiale al Sanatatii au publicat saptamana aceasta un studiu in care au aratat ca mezelurile sunt printre cele mai nocive alimente pe care le pot manca oamenii. Carnea rosie este practic la fel de nociva ca si tutunul sau alcoolul. Vorbim aici despre toate sortimentele de produse preparate sau semipreparate care, spun cercetatorii, duc la aparitia cancerului. Lista cuprinde toate produsele din carne de porc, vita si chiar miel si capra. Estimarile spun ca anual mor mai bine de 30 de mii de oameni din cauza cancerului provocat de mezeluri. Agentia internationala pentru studii oncologice, parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a realizat 800 de studii pana sa introduca produsele din carne la categoria cancerigene pentru oameni. Din grupa I de risc face parte carnea folosita pentru sunca sau crenwursti, alaturi de tutun, azbest sau gaze de esapament.
Consumul de carne rosie duce la cancer colo-rectal. Totul depinde insa de cat de multa carne se mananca si de modul in care este preparata aceasta. Si asta pentru ca o carne fiarta va fi mai putin nociva decat una afumata si prajita pe jar la gratar. Medicii recomanda cel mult 100 de grame de carne pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.