Calitatea aerului în județul Sibiu – pulberi sedimentabile

0
180

Supravegherea calității atmosferei este considerată activitatea cea mai importantă din cadrul rețelei de monitorizare a factorilor de mediu. Printre poluanții din atmosferă, substanțe străine față de compoziția normala a aerului, se numără și pulberile sedimentabile, particule cu diametrul mai mare de 10 micrometri și densități care le favorizează depunerea, datorată gravitației. Sursele din care provin acestea pot fi: procese mecanice, construcţii de drumuri, traficul rutier, industria materialelor de construcţii, arderea combustibililor sau ca urmare a acţiunii de eroziune a vântului asupra solului.

În cursul anului 2019, în perioada martie-noiembrie, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a monitorizat indicatorul pulberi sedimentabile în mai multe puncte de prelevare, astfel: 8 puncte în mai multe zone ale municipiului Sibiu, 2 puncte în municipiul Mediaș și câte un punct în localitățile Copșa Mică, Dumbrăveni, Târnava şi Tocile (Sadu).

Din determinările efectuate, cele mai mici valori au fost înregistrate la punctele de monitorizare situate în Sadu şi Dumbrăveni, iar cele mai ridicate în punctele din Copşa Mică şi Sibiu, respectiv cartierele Turnişor, Gușterița şi Vasile Aaron, nefiind constatate depăşiri ale cantității maxime admisibile de pulberi sedimentabile de        17 g/mp/lună, conform STAS 12574 /1987 „Aer din zone protejate. Condiţii de calitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.