Călăuză arestată preventiv, pentru transportul a unsprezezece cetăţeni străini

0
86

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un microbuz condus de un cetăţean român, 11 cetăţeni străini. Şoferul mijlocului de transport, care i-a preluat pe cei 11 cu scopul de a-i ajuta să ajungă în municipiul Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În data de 26.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 21.45, au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DN59, în localitatea Moraviţa, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra microbuzului au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, 11 cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini, precum şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Sri Lanka cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, iar şoferul microbuzului, un bărbat  în vârstă de 30 de ani a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei 11cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de șofer, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Și colegii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – I.T.P.F. Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă în cooperare cu Poliţia oraşului Moldova Nouă.

Astfel, au fost depistaţi în localitatea Moldova Nouă, cinci cetăţeni afro-asiatici care nu îşi justificau prezenţa în zona de responsabilitate.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Yemen şi unul din Sudan cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.