Buna Vestire

0
1275

Buna Vestire a fost sarbatorita in toate bisericile din Romania. La Sibiu IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, le-a vorbit oamenilor despre pacatul avortului si faptul ca un copil lasat sa vina pe lume este un dar de la Dumnezeu.

Buna Vestire, sau Blagovestenia cum mai este numita in popor este cea mai veche sarbatoare ortodoxa dedicata Nascatoarei de Dumnezeu. Este ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a instiintat-o pe Fecioara Maria ca va fi mama Fiului Lui Dumnezeu. Sarbatoarea dateaza inca de pe vremea romanilor si a fost introdusa in calendarul crestin pe vremea papei Leon al II-lea intre anii 681 si 683.

Buna Vestire este sarbatorita in fiecare an in perioada Postului Mare si este o zi in care Biserica da intotdeauna dezlegare la peste.

Sarbatoarea a fost marcata si la Sibiu. la Catedrala Mitropolitana slujba a fost oficiata de catre IPS Laurentiu alaturi de un sobor de preoti. Dupa terminarea Slujbei, Mitropolitul Ardealului le-a vorbit credinciosilor despre minunea venirii pe lume a Mantuitoriului si despre pacatul avortului mentionand ca medicina le-a oferit oamenilor alternativa de a primi sau nu un copil, darul oferit de catre Dumnezeu tuturor oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.