Bugetare participativa la Sibiu

Sibienii au din acest an ocazia de a decide in ce se vor investi prioritar banii municipalitatii. In acest sens Primaria pregateste un program de bugetare participativa pentru anul viitor. Concret, oamenii pot depune proiecte care sa imbunatateasca conditiile de locuit in cartierul lor sau in intregul oras. Cele mai bune proiecte vor fi implementate.

Reoprezentantii municipalitatii mai spun ca vor fi finantate, in limita posibilitatilor, proiectele care s-au bucurat de cele mai multe voturi din partea sibienilor. Sesiunea de depunere a proiectelor ar putea incepe de la 1 iulie. Depunerea acestora se va putea face online pe platforma de bugetare participativa dar si offline prin completarea unor formulare tipizate.

Se pot depune proiecte pentru alei, trotuare si zone pietonale, pentru partea de mobilitate si accesibilitate, pentru spatii verzi si locuri de joaca, pentru amenajarea spatiilor publice pentru educatie sau pentru zona de smart city. Bugetul maxim al fiecarui proiect va fi de 150 de mii de euro.

In prima instanta fiecare cetatean va putea vota cate un proiect din fiecare domeniu. In urma aceste etape de selectie prin vot vor fi alese 30 de proiecte. In cea de-a doua etapa de vot sibienii vor putea vota un singur proiect din cele 30 selectate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *