Buget pe minus pentru Consiliul Judetean

0
709

Bugetul Consiliului Judetean ciuntit de la Bucuresti cu peste 70 de milioane de lei. Daniela Campean spune ca pentru anumite servicii nu vor fi bani suficienti pentru plata angajatilor si ca s-au taiat sumele destinate achizitiilor. In privinta banilor cea mai grea situatie este la DGASPC.

Din lipsa banilor la Bugetul de Stat, Consiliile Judetene din intreaga tara au primit in 2018 fonduri diminuate. Nici Sibiul nu face exceptie! Bugetul administratiei judetene este cu peste 70 d milioane mai mic. De la nivlel national au vnit in acest an aproximativ 160 de mii de lei, cu aproape 48 de mii de lei mai putin decat in 2017. Ca si cum scaderile sumelor defalcate nu ar fi fost de ajuns, cei de la Consiliul Judetean mai pierd bani si prin cresterea salariilor. Efortul financiar pentru plata lefurilor crescute este cu aproape 30 de mii de lei mai mare decat anul trecut. In aceste conditii, spun cei de la Consiliul Judetean, anumite servicii ar putea intra in imposibilitatea de a avea sume suficiente pentru plata salariilor pe tot parcursul anului. Cea mai grava situatie este la DGASPC.

La DGASPC s-au alocat in acest an 15.516 mii de lei pentru sustinerea sistemului de protectie a copilului si 25 de mii de lei pentru centrele dedicate adultilor cu handicap. Sumele sunt insa insuficiente. Necesarul ar fi fost de peste 72 de mii de lei. Practic, la momentul de fata, institutia primeste doar 56 la suta din necesarul cu cheltuielile de functionare. In ceea ce priveste unitatile de invatamant special cheltuielile sunt acoperite in procent de 72 la suta. Pentru a asigura investitiile dar si sumele necesare pentru plata salariilor s-au redus pana la zero cheltuielile destinate bunurilor si serviciilor. Au fost de asemenea diminuate alocarile pentru sustinerea unitatilor de cult. Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca nu au fost asigurate de la bugetul de stat nici sursele de finantarepentru Spitalul Judetean, Aeroportul Sibiu sau domeniul de interventie privind apararea si ordinea publica sau situatiile de urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.