BUCUREŞTI – Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu

0
176

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Discuția a vizat principalele teme de preocupare comună legate de situația de securitate regională și cea energetică determinată de distrugerea unui număr de capacități ucrainene de producere a energiei electrice.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a subliniat elementele de sprijin constant ale României pentru Republica Moldova, mergând de la livrarea de urgență a unor cantități de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc și păcură.

Președintele Republicii Moldova a prezentat situația la zi, după recenta tăiere de livrări de gaze și nerespectarea contractului de către Gazprom și Federația Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităților legitime de la Chișinău, cât și față de malul stâng al Nistrului, expus dificultăților financiare în perioada imediat următoare.

Doamna Maia Sandu a mulțumit României pentru reacția promptă privind compensarea de urgență a deficitului de curent electric, arătând că situația vecinătății cu războiul din Ucraina ridică îngrijorări și produce efecte imediate.

Cei doi înalți oficiali au subliniat oportunitatea privind decongestionarea traficului de frontieră prin extinderea podurilor și căilor de transport existente și prin construirea de noi poduri peste râul Prut, care vor îmbunătăți interconectarea dintre cele două state, consolidând legăturile economice, comerciale și de afaceri. Oportunitățile astfel create pot antrena investițiile de capital europene și mări atractivitatea Republicii Moldova pentru partenerii externi.

FOTO: INQUAM Photos – George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.