Thursday, October 21, 2021
HomeLOCALBRAŞOV - Controale ale Gărzii Forestiere

BRAŞOV – Controale ale Gărzii Forestiere

Garda Forestieră Brașov în timp ce desfășura o acțiune specifică de control pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, a identificat în ultima săptămână a lunii iulie, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 41 vagoane, iar pentru un număr de 27 vagoane, transportatorul nu a pus la dispoziția organelor de control,  documentele intracomunitare de transport, în cazul de față scrisoarea de trăsură.

       În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.

       Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase din cele 27 de vagoane, respectiv 1352,22 mc este din specia molid, iar pentru fiecare vagon s-a emis un raport de măsurare cu cantitatea existentă.

       Precizăm faptul că, transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase ce provenea din Cehia.

       În urma acestei acțiuni, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în cuantum de 15000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

       Garda Forestieră Brașov își va continua activitățile de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia și anunță pe această cale că orice transport de pe teritoriul României, trebuie să respecte legislația în vigoare.

       Toate acțiunile se vor desfășura avându-se în vedere măsurile de protecție și de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nym369405krya on La un pas de alergie
nem369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa