Bradul DGASPC Sibiu – brad împodobit cu suflet

0
114

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie pentru toată lumea iar bradul de Crăciun se împodobește în familie. La DGASPC Sibiu este al doilea an când bradul din curtea instituției prinde o nouă suflare datorită copiilor din centrele de plasament, invitați de către directorul general, Laura Camelia Vîlsan, care îl vor împodobi cu ornamente create de mânuțele lor.

Vineri (20 decembrie 2019), ora 11.00, este sărbătoare mare la DGASPC Sibiu. Cu mic cu mare, toți copiii din centrele de plasament împreună cu conducerea instituției îl vor astepta pe Moș Crăciun. Mai întâi bradul, donat de către Direcția Silvică Sibiu, va fi împodobit cu podoabele speciale, confecționate și decorate chiar de către copiii, apoi vor colinda împreună  așa cum cere tradiția.

“Fiecare glob făurit de acești copii simbolizează negrăite, gânduri nespuse, speranțe așteptate, iar prin această inițiativă a împodobirii “Bradului DGASPC” îmi doresc ca noi toți să facem tot ce ne stă în putință ca toate visele copiilor să devină realitate!”, a declarat directorul general, Laura Camelia Vîlsan.

Copiii vor avea parte și de un program special de colinde din partea elevilor de la “Școala Populară de Arte și Meserii Ilie Micu Sibiu” coordonați de prof. Izabela Tomiță.

            Cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Roșie Sibiu Moș Crăciun își va face apariția în stilul său tradițional: cu un sac mare care să cuprindă toate cerințele copiilor.Tradiția împodobirii bradului datează, se pare din secolul XV, provine din zonele nordice și mulţi ani a fost rezervată Ajunului Crăciunului. În epoca modernă bradul se împodobește nu doar în casele oamenilor ci și în centre comerciale sau instituții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.