Braconaj piscicol pe Olt

0
32

În noaptea de 3/4 martie a.c., polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Cu această ocazie, în zona localității Porumbacu de Jos, polițiștii au depistat un autoturism în interiorul căruia se aflau doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 22, respectiv 46 de ani, domiciliați în municipiul Făgăraș, județul Brașov.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii au găsit în interiorul acestuia plase de pescuit  de tip monofilament din nailon și din material textil și mai mulți saci cu pește proaspăt capturat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, respectiv deținerea și transportul fără documente legale a peștelui obținut din pescuit.

De asemenea, au fost confiscate autoturismul, două plase de tip monofilament din nailon, în lungime totală de 130 de metri, 4 plase din material textil în lungime totală de 220 de metri, iar cantitatea de 123,3 kg de pește proaspăt a fost confiscată și predată în vederea valorificării.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Ordine Publică sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Reținut și cercetat penal pentru furt calificat

La data de 3 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 38 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 24 noiembrie 2020, între orele 11,30 – 12,00, ar fi sustras trei colete și un plic dintr-un autoturism parcat în Piața Unirii din municipiul Sibiu, portierele autoturismului fiind descuiate.

Prejudiciul creat se ridică la suma de 17.500 de lei.

Sibianul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Urmărit național și internațional depistat de către polițiști

La data de 3 martie a.c., pe raza comunei Mihăileni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în  municipiul Mediaș, urmărit național și internațional în baza mandatului emis de către Judecătoria Mediaș în cursul lunii iulie a anului trecut.

Persoana în cauză a fost condamnată la executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, bărbatul fiind încarcerat în Penitenciarul Aiud.

          La volan, în ilegalitate

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 23,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Frezorilor de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în satul Bungard.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan are dreptul de a conduce suspendat.

Testarea tânărului cu aparatul DRUGTEST s-a finalizat cu rezultat pozitiv la substanța THC-5, cannabis. De asemenea, testarea cu aparatul etilotest a rezultat într-o concentrație de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în corp, ulterior fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here