Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu și primarul comunei Hoghilag, Nicolae Lazăr au inaugurat una din cele mai moderne grădinițe din țară

0
115

O clădire veche de peste 130 de ani din Hoghilag a fost transformată într-una dintre cele mai moderne grădinițe din țară, cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Investiția, în valoare de aproape un milion și jumătate de lei, înseamnă pentru copiii din localitate șansa la o educație la standarde europene.

”Mă bucur că am făcut parte dintr-un guvern PSD care a reușit să aducă cele mai mari investiții în județul Sibiu, de la Revoluție încoace, prin finanțări directe. Acest lucru a fost posibil prin PNDL, program prin care au fost finanțate, în județul Sibiu dar și în toată țara, reabilitări de grădinițe, scoli, licee, dispensare, dar și realizări de sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitări și asfaltări de drumuri, dotarea localităților cu sistem de iluminare modern și ecologic etc

Deși în campania electorală actualul premier PNL Ludovic Orban a spus că va stopa acest program vital pentru autoritățile publice locale din România, odată ajuns la Guvernare și-a schimbat radical discursul, devenind susținătorul programului inițiat și implementat de PSD. Din păcate susținerea lui, cum era de așteptat, a rămas la stadiul de discurs, pentru că, prin rectificarea bugetară a acordat o sumă infimă pentru plata facturilor ce trebuie decontate, punând în mare pericol întregul proiect.

În județul Sibiu doar cine nu a depus proiecte nu a beneficiat de finanțare prin PNDL, iar în alocarea fondurilor Guvernul PSD nu a ținut cont de apartenența politică a primarilor, fapt ce poate fi dovedit prin cifre, pentru că aproape 70% din sumă a fost absorbită de autoritățile publice locale conduse de primari ai altor partide politice. Este un act de normalitate, pentru că în spatele acestor primari sunt comunități întregi care nu trebuie pedepsite pentru faptul că sunt conduse de adversari politici, așa cum a procedat în trecut PNL și cum procedează și în prezent

Noi nu am utilizat niciodată pârghiile guvernamentale pentru a condiționa în vreun fel primarii altor partide și mă bucur că în aproape toate localitățile din Sibiu există aproximativ 3-4 proiecte foarte importante pentru comunitățile locale, susținute cu bani alocați de la Guvern pe perioada mandatului PSD.”, a declarat Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu.

”Deși suntem o comună mică, am dovedit că dacă există implicare și voință se pot realiza lucruri importante pentru comunitate. Bani de la Guvern au existat, prin PNDL, și a depins doar de noi să accesăm fondurile. Am reușit să construim o grădiniță la cea mai înaltă calitate pentru copiii noștri.”, a declarat Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag, la inaugurarea noii grădinițe.

Grădinița, o clădire veche de peste 130 de ani, a fost complet reabilitată în mai puțin de un an de zile, valoarea proiectului fiind de 1.470.000 lei. Din totalul sumei doar 100.000 de lei a fost contribuția administrației publice locale, restul fiind fonduri nerambursabile de la Guvern. La noua grădiniță vor veni zilnic 50 de copii, adică două grupe. Ei beneficiază de spații ultramoderne, frumos mobilate, dotate cu încălzire în pardoseală, spații de joacă, sală de mese și o curte spațioasă unde este, de asemenea amenajat un loc de joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.