Blogu lu Doru- Război și fotbal

0
24

rmăresc Campionatul European de Fotbal cu inima îndoită. Pe de o parte, e cu ai noștri – reacție firească, iar pe de altă parte, nu poate exubera din cauza simultanului dintre grandiosul campionat și tragica transformare a Ucrainei într’un deșert de cenușă. Din acest motiv nici nu m’am bucurat din plin de victoria alor noștri, în fața Ucrainei (3-0). În plus…

După ce am sărit în sus de bucurie, la primul gol, al lui Stanciu, am realizat că greșeala portarului ucrainean a fost la originea lui. La fel, și după al doilea gol, reluarea mi’a arătat că puternicul șut al lui Marin a fost deviat în plasa porții de capul unul apărător – altfel era exact pe direcția palmelor portarului… Evident, amănuntele astea nu știrbesc din frumusețea momentului final al victoriei categorice a fotbaliștilor noștri, în care norocul a lucrat în folosul alor noștri. E’adevărat, împotriva unui adversar ce părea destul de istovit sub povara misiunii sale. Oricum, echipa României ne va convinge cât de în formă a venit în Germania, cu scorurile viitoarelor meciuri din campionat.

Deocamdată, și cu perspectiva Jocurilor Olimpice, din Franța, în această vară, cred că Europa trăiește un simultan dramatic și copleșitor de controversat: la vest, bucuriile fotbalului, iar la est, dramele războiului. Ce pot însemna aceste zile, pentru europeni, și ce ne pregătesc ele? Pot „ascunde” mega-spectacolele din Germania urgia putinistă din Ucraina? Sau se confirmă vorbele înțeleptului antic, că toate sunt deșertăciunea deșertăciunilor! Dacă aceste zile de bucurie, pentru unii, vor fi și cele mai negre pentru poporul ucrainean? Cum am putea trăi bine două manifestări extreme, cu conștiințele împacate de cetățeni ai civilizației libertății, egalității și fraternității?

Blogu lu Doru by Dorin Teodorescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.